Trappor inomhus

Ett hus i två plan kräver ju givetvis en trappa. Men hur ska man veta vilken man ska välja? Det finns ju en uppsjö. Man får helt enkelt gå till källan själv, det vill säga hemmet. Är det mycket rymd och volym kan en bredare trappa tillåtas. Vill man ha in ljus kan ett annat tips vara att ha hål mellan stegen, men samtidigt får man inte frångå säkerheten vad gäller mellanrum så att barn inte ta skada. Det finns mycket information att få från trappförsäljare om detta.

Rak eller svängd trappa
När det kommer till modell får man ta en titt på arkitekturen. En liten boyta kan ha fördel av en rak trappa, för då tas mindre yta i anspråk, men samtidigt för att få rymd kan den exempelvis som ovan beskrivet vara öppen för att få ett visst ljusinsläpp. Å andra sidan om man inte har en begränsning vad gäller yta, kan trappan fylla flera funktioner. Exempelvis kan trappan om svängd husera ett skafferi eller en mindre toalett, eller en liten garderob under sig i själva svängen.

Material och färgval
Trappor finns i alla möjliga modeller. Det finns ett flertal material och när det gäller färgutbudet, finns nästan inga begränsningar. Har man obegränsat med pengar kan man också vara med att utforma sin trappa. Färgmässigt ska det nämnas att ljusa trappor ger mer rymd, medan mörkare bryter av och kan markera eller verka avdelande. Materialvalet är idag inte särskilt begränsat. Det kan handla om trä, betong, metall, eller en kombination. Till detta kan ju trappräcket sätta en extra prägel på trappan. Hos http://nordiskatrappor.se/ finns ett digert utbud och dessutom är de verksamma på flera ställen i landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *